Fotografie door Carol Bellver


 

Ik ben Elroy Spelbos, 37 jaar oud en sinds een jaar werkzaam als professioneel fotograaf. Ik ben gevestigd in Loerbeek, een klein dorp in de gemeente Montferland.  Ik heb een financiële achtergrond en heb in het verre verleden de HBO opleiding Financieel Management afgerond. Daarna heb ik een tijd lang gewerkt als assistent accountant en op de financiële administratie tot ik in 2008 ziek werd in het buitenland.

Tijdens mijn periode van ziekte heb ik vijf jaar geleden de fotografie ontdekt. In mijn beginperiode fotografeerde ik vooral landschappen, verschillende foto’s van mij zijn gepubliceerd in magazines en andere media. Sinds 4 jaar verkoop ik mijn werk via een stockbureau. Al een tijdje voelde ik de behoefte om meer met mijn talent te doen dan alleen maar het maken van mooie landschapsfoto’s. Omdat het voor mij steeds duidelijker werd dat mijn passie bij het fotograferen lag, besloot ik begin 2017 om de stap te wagen naar de professionele fotografie.

In mijn eerste jaar als professional werd ik al snel door een nieuwe opdrachtgever in de hoek van de vastgoedfotografie gedirigeerd. In de loop van het jaar kwam er geregeld een vastgoedopdracht op mijn pad. Ik ben erachter gekomen dat het mij erg goed ligt en bovendien dat ik er héél veel plezier in heb. Mede daarom heb ik besloten dat ik mij vanaf heden volledig op interieur en exterieur fotografie ga richten. Ik wil een specialist worden, een autoriteit op mijn vakgebied.

Om een voet tussen de deur te krijgen in de wereld van de professionele fotografie heb ik in het begin voor een starterstarief gewerkt. De foto’s die ik maak zijn inmiddels beter dan de gemiddelde vastgoedfotograaf maar nog steeds werk ik voor een scherpe prijs.

Mijn persoonlijkheid zou ik in een paar korte woorden kunnen omschrijven als doortastend, oprecht en optimistisch. Iets doen waar je passie voor voelt in combinatie met de uitdaging van het ondernemen, dat drijft mij.  Ik zal er hard voor blijven werken om mijn doelen en dromen te kunnen verwezenlijken.

“To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It’s a way of life” Henri Cartier-Bresson