Omdat als zelfstandig ondernemer mijn persoonlijkheid ook erg belangrijk is zal ik in deze biografie wat meer over mijzelf vertellen. 

Voordat ik als interieur- en architectuurfotograaf werkte deed ik heel wat anders. Ik heb een HBO opleiding Financieel Management afgerond en daarna een tijdje in de financiële sector gewerkt. Totdat ik er op een gegeven moment genoeg van had en het over een andere boeg wilde gooien. Ik besloot om een wereldreis te maken en dat was één van de meest bijzondere ervaringen in mijn leven. Helaas ben ik in het buitenland tegen het einde van de reis ziek geworden. Deze ziekte, die begon als tropische ziekte, heeft mijn systeem dusdanig verstoord dat ik uiteindelijk ziek thuis kwam te zitten. 

Tijdens deze ziekteperiode heb ik de fotografie ontdekt. In het begin was het alleen om de tijd te doden maar al snel werd het mijn grootste passie. In de loop der jaren ben ik mijzelf blijven ontwikkelen. Eerst fotografeerde ik alles wat los en vast zat. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in landschapsfotografie en uiteindelijk heb ik mijn interesse verlegd naar interieur- en architectuurfotografie. Door cursussen en online trainingen te volgen en met name door veel te doen, heb ik een professioneel niveau bereikt.

Begin 2017 was het tijd om mijzelf in te schrijven bij de kamer van koophandel en sindsdien is Elroy Spelbos Fotografie een feit. In de eerste maand werd mij al snel een interieuropdracht aangeboden.  Een opdracht werden er meer en langzaamaan begon ik te beseffen dat ik als interieur- en architectuurfotograaf mijn brood zou kunnen verdienen.

Om mee te kunnen denken met interieurontwerpers en architecten en mijn werk naar een hoger niveau te tillen lees ik veel over architectuur en bekijk ik foto’s van andere (top) fotografen in interieurmagazines. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar moderne architectuur en interieurs zoals je ze ziet in eigen huis & interieur. Mijn eigen interieur is een mix van modern met vintage. Voor wat betreft mijn werk kan ik net zo goed omgaan met moderne als klassieke interieurs en architectuur en alles daar tussen in.  Ik heb een vrij natuurlijk stijl die past bij ieder type project. 

Als interieur- en architectuurfotograaf leg ik mijn creativiteit als het ware bovenop de creativiteit van de ontwerper. Mijn doel is om het werk van de ontwerper in een spectaculaire foto op zijn best weer te geven. Soms heeft de opdrachtgever specifieke voorkeuren of wensen, dan wordt het mijn taak om dat in de foto naar voren te brengen. 

In mijn foto’s probeer ik te bewerkstelligen dat mensen zich in de ruimte wanen. Ik wil dat ze de sfeer van de ruimtes voelen. Een architectuurreportage moet het verhaal vertellen van het object. In die zin zie ik mijzelf dan ook als een visual storyteller. De volgorde van de serie is hierbij ook belangrijk. De kijker moet als het ware visueel door het pand geleid worden. 

Op dit moment werk ik uitsluitend met natuurlijk licht. In photoshop of andere software kan ik verschillende belichtingen laten samenvloeien met een gebalanceerde foto als resultaat. Maar ik  blijf openstaan voor nieuwe ontwikkelingen. Fotografiestijlen veranderen in de loop der tijd, en ik zorg ervoor dat ik daar van op de hoogte ben en blijf. 

Ik werk over het algemeen alleen en altijd met een tablet op standaard om de geschoten beelden direct in het groot te kunnen bekijken. Mijn werkgebied is niet vastomlijnd. Ik werk door heel Nederland en ben ook voor opdrachten in het buitenland beschikbaar. 

Omdat ik mijzelf altijd wil blijven ontwikkelen ben ik mij inmiddels ook gaan richten op andere takken van de fotografie. Interieur- en architectuurfotografie zal mijn core-business blijven maar ik kan evengoed zakelijke portretten en productfoto’s maken. Dit is ook een handige combinatie voor mijn cliënten en voor bijvoorbeeld meubelmakers.

Elroy Spelbos portretfoto

(Zelfportret)

Deze website is in eerste instantie in de lucht om mijn werk als interieur- en architectuurfotograaf te laten zien aan potentiële opdrachtgevers. Maar ik hoop oprecht dat iedere bezoeker ook gewoon kan genieten van de foto’s op deze website.

Om meer van mijn werk te bekijken kun je het beste naar de Homepage gaan. Ik schrijf ook regelmatig blogs en ben aanwezig op alle populaire social media kanalen. Volg mij op Linkedin , Facebook en Instagram