(Foto credit: Carol Bellver)

Mijn naam is Elroy Spelbos, ik ben 39 jaar oud en ik werk sinds tweeëneenhalf  jaar als zelfstandig fotograaf.  Hier volgt een korte biografie en wat achtergrondinfo over mijzelf en mijn werk.

Om meteen mijn werk te bekijken kun je starten bij de Homepage

Mijn specialisatie is interieur- en architectuurfotografie en ik werk vanuit Loerbeek, een klein dorpje in de Gelderse gemeente Montferland. 

Zes jaar geleden heb ik de fotografie ontdekt tijdens een periode van ziekte. In het begin was het alleen om de tijd te doden maar al snel werd het mijn grootste passie. In de loop der jaren ben ik mij blijven ontwikkelen zodat ik een professioneel niveau heb kunnen bereiken.  

Begin 2017 heb ik ervoor gekozen om mij in te schrijven bij de kamer van koophandel en sindsdien is Elroy Spelbos Fotografie een feit. 

In de eerste maand werd mij al snel een interieuropdracht aangeboden. Aangezien ik deze tak van fotografie nog niet echt onder de knie had, heb ik snel een cursus interieurfotografie geboekt om de opdracht tot een succes te maken. Eén opdracht werden er al snel meer en langzaamaan begon ik te beseffen dat ik mij in deze tak van de fotografie wilde specialiseren.

Moderne architectuur heeft mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb een flinke rij architectuurboeken in mijn boekenkast en ook heb ik vanaf het begin foto’s gemaakt van de bebouwde wereld.

Om mee te kunnen denken met architecten en mijn werk naar een hoger niveau te tillen ben ik sinds kort serieus begonnen om het vakgebied architectuur te bestuderen. Ik vind het mooi om wat als een abstract idee van een architect is begonnen terug te zien in een spectaculaire foto van het uiteindelijke resultaat. 

Om mij te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig online trainingen. Ook volg ik ieder jaar een fysieke cursus om te leren van oude rotten in het vak. Ik sta open voor nieuwe methoden en technieken zoals HDR en flitslicht en zie het als een meerwaarde dat ik meerdere stijlen kan hanteren. De stijl van het te fotograferen object is voor mij leidend voor de techniek die ik gebruik. 

Mijn werkgebied is niet vastomlijnd. Ik werk door heel Nederland en ik ben ook voor opdrachten in het buitenland beschikbaar. Mijn partner is woonachtig in Valencia en ik heb daar inmiddels ook een aantal objecten in opdracht mogen fotograferen.

Deze website is in eerste instantie in de lucht om mijn werk te laten zien aan potentiële opdrachtgevers maar ik hoop oprecht dat iedere bezoeker ook gewoon kan genieten van de fotografie. 

Ik ben ook aanwezig op social media, volg mij op Facebook en Instagram