Hoe fotografeer je Horeca

Als interieur- en architectuurfotograaf doe ik graag horeca opdrachten. De benadering bij het fotograferen van hotels, restaurants en café’s is iets anders dan bij het fotograferen van bijvoorbeeld een woning.

Horeca ruimtes zijn bijna altijd tip top gestyled en er is vaak een duidelijke keuze voor een bepaalde sfeer. Over het algemeen mag het hier wat uitbundiger, extravaganter en dit kun je als fotograaf doorvoeren tot in de manier van nabewerking. 

Er zijn bovendien voor een interieurfotograaf veel mogelijkheden voor het maken van interessante en creatieve foto’s bij het fotograferen van horeca. Bijvoorbeeld door het maken van detailbeelden van gedekte tafels en een indrukwekkende bar met veel flessen en glazen. Hierbij kan gewerkt worden met beperkte scherptediepte door bepaalde delen van een foto wazig in beeld te brengen.

Ook kunnen er medewerkers of bezoekers op beeld vastgelegd worden. Dit zorgt ervoor dat de kijker ervaart hoe de ruimte wordt gebruikt en hoe deze er dan uitziet. Er ontstaat dan meer sfeer omdat er dynamiek en leven in de foto’s komt te zitten. Uiteraard bepaalt iedere opdrachtgever zelf of hij personen op de foto’s wil zien. 

Voor wie

Logische opdrachtgevers voor een horeca opdracht zijn natuurlijk interieurontwerpers of architecten. Maar ook voor de eigenaren zelf maak ik graag een fotoreportage van hun zaak. Zeker voor nieuwe eigenaren of na een metamorfose wil je natuurlijk professionele foto’s van je zaak hebben! 

Als interieur- en architectuurfotograaf kan ik ook 360 graden fotografie aanbieden. 360 graden fotografie kan een meerwaarde zijn voor een horeca gelegenheid. Potentiële klanten kunnen de ruimtes virtueel doorlopen en zo krijgen ze een nog beter beeld van hoe het pand eruit ziet en hoe de sfeer in het pand is. 

Ga hier naar mijn portfolio woningen

Ga hier naar mijn portfolio kantoor

Bekijk de full screen slideshow op mijn homepage

Lees meer over wie ik ben in mijn bio[newsletter]