Kantoorfotografie

Als interieur- en architectuurfotograaf vind ik kantoorfotografie erg leuk om te doen. Er wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan de plekken waar we werken dus het zijn vaak inspirerende omgevingen om vast te leggen.

Het grote verschil met het fotograferen van woningen is natuurlijk de grootte van de ruimtes. Bij kantoorfotografie gebruik ik dan ook vaker de uiterste stand van mijn groothoeklens.

Uiteraard kan ik zowel het interieur als het exterieur van een kantoorpand fotograferen, afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Het exterieur fotografeer ik ook graag tijdens zonsondergang of in het blauwe uur met alle verlichting binnen en buiten aan. Dit levert vaak indrukwekkende foto’s op.

Zeker bij kantoorfotografie vind ik het belangrijk om ook personen in beeld te krijgen op een aantal foto’s van een fotoreportage. Dit laat zien hoe het pand gebruikt wordt en bovendien zorgen personen voor leven en dynamiek in een foto.

Door een lange sluitertijd te gebruiken worden personen vervaagd in beeld gebracht. Dit is zowel artistiek als praktisch een voordeel omdat het goed oogt en omdat er zo geen problemen ontstaan met privacy van werknemers.

 

Manier van werken bij kantoorfotografie

Het is fijn als ik voorafgaande aan een fotoshoot informatie ontvang ten aanzien van het ontwerp van de ruimtes. Wat zijn de belangrijkste kenmerken, door wie wordt het gebruikt. Ook is het belangrijk om duidelijk te hebben welke ruimtes moeten worden gefotografeerd en uit hoeveel foto’s een reportage moeten bestaan.

In principe werk ik alleen, zonder assistenten.  Als interieur- en architectuurfotograaf werk ik uitsluitend met beschikbaar licht, dus ik maak geen gebruik van flitsers. Dit maakt dat ik relatief weinig materiaal hoef mee te zeulen. En nog belangrijker, het zorgt ervoor dat mijn foto’s natuurlijk ogen.

Heb je interesse om met mij te werken? Ik kom graag een keer langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.Neem contact met mij op via het contactformulier van deze website!

Wil je meer van mijn werk zien? Ga dan naar de homepage. Bekijk de full screen slideshow met mijn beste werk!

Wil je meer weten over wie ik ben? Lees dan mijn biografie!

Deze website heeft ook een blogpagina. Hier schrijf ik tweewekelijks een blog over mijn werk en over werk gerelateerde onderwerpen.

Voor mijn porfolio woningen ga je naar de pagina woningen

 

 

[newsletter]