Op deze pagina vind je mijn portfolio utiliteitsbouw (exclusief kantoren en horeca). Utiliteitsbouw omvat alle objecten die geen woonbestemming hebben. Hierbij valt te denken aan de al eerder genoemde kantoorgebouwen en restaurants maar ook bijvoorbeeld basisscholen, treinstations, universiteitsgebouwen, brandweerkazernes etc.

Het fotograferen van utiliteitsbouw

Deze gebouwen zijn over het algemeen natuurlijk groter dan woningen en hierdoor toch weer net iets anders om te fotograferen. Het is soms nodig om een flinke groothoeklens te gebruiken om alles erop te krijgen. De ruimtes zijn meestal al wel aardig opgeruimd dus er ligt vaak minder rommel dan in woningen.

Toch let ik er bij een fotoshoot natuurlijk goed op dat alles er spik en span uitziet, stoelen in een rechte lijn, de tafels schoon en opgeruimd. Soms is het nodig om iets net even wat anders neer te leggen of iets weg te laten.

Het is vaak een meerwaarde om op een aantal foto’s van de fotoreportage┬á ook mensen in beeld te brengen. Hierdoor laat je zien hoe het pand gebruikt wordt. Belangrijk daarbij is dat ze niet teveel op de voorgrond treden want mensen trekken de aandacht van de kijker!

Het spreekt voor zich dat ik als fotograaf altijd zorgvuldig werk, daarbij ook rekening houdend met de gebruikers van het pand. We zijn immers te gast bij de klant van de opdrachtgever en we zijn blij dat we er mogen fotograferen.

Links

Wil je meer van mijn werk zien dan alleen mijn portfolio utiliteitsbouw? Ga dan naar de homepage. Het startpunt van deze website bevat een full screen slideshow met mijn beste foto’s.

Wil je meer lezen over mijzelf en mijn achtergrond? Lees dan de bio op deze website.

Ik schrijf ook regelmatig blogs, bekijk ze allemaal op de blogpagina van deze website.

Veel van mijn werk bestaat uit het fotograferen van woningen. Vaak zijn dit woningen uit het hogere segment. Bekijk hier mijn portfolio wonen.

Ben je geïnteresseerd in mijn werk of in een samenwerking? Neem dan contact met mij op via het contactformulier van deze website.


[newsletter]