Op deze pagina vind je mijn portfolio utiliteitsbouw (exclusief kantoren en horeca). Utiliteitsbouw omvat alle objecten die geen woonbestemming hebben. Hierbij valt te denken aan de al eerder genoemde kantoorgebouwen en restaurants maar ook bijvoorbeeld basisscholen, treinstations, universiteitsgebouwen, brandweerkazernes etc.

Het fotograferen van utiliteitsbouw

Deze gebouwen zijn natuurlijk vaak groter dan woningen en hierdoor toch ook net iets anders om te fotograferen.

Om alles er goed op te krijgen is een flinke groothoek soms nodig. Detailfoto’s zie je bij dit soort opdrachten ook wat minder terug. Ten slotte is het meestal nodig om rekening te houden met de gebruikers van het pand tijdens een fotoshoot.

Het is over het algemeen een meerwaarde om ook de gebruikers op een natuurlijk manier in beeld te brengen als onderdeel van de ruimte. Dit betekent dat ze niet te nadrukkelijk in beeld moeten komen maar liefst op enige afstand.

Voordat een fotoshoot van een utiliteitsgebouw plaatsvind is het belangrijk om contact te hebben met de beheerders van het pand. Deze weten hoe het pand gebruikt word en kunnen gebruikers eventueel informeren dat er een fotoshoot gaat plaatsvinden.

Ook kunnen zij eventueel lichten aandoen voor een foto van het exterieur tijdens de schemering, het zogenaamde blauwe uur. Het spreekt voor zich dat ik als fotograaf altijd zorgvuldig werk, daarbij ook rekening houdend met de gebruikers van het pand.

Links

Wil je meer van mijn werk zien dan alleen mijn portfolio utiliteitsbouw? Ga dan naar de homepage. Het startpunt van deze website bevat een full screen slideshow met mijn beste foto’s.

Wil je meer lezen over mijzelf en mijn achtergrond? Lees dan de bio op deze website.

Ik schrijf ook regelmatig blogs, bekijk ze allemaal op de blogpagina van deze website.

Veel van mijn werk bestaat uit het fotograferen van woningen. Vaak zijn dit woningen uit het hogere segment. Bekijk hier mijn portfolio wonen.

Ben je geïnteresseerd in mijn werk of in een samenwerking? Neem dan contact met mij op via het contactformulier van deze website.